16 diciembre 2013

Reducción de desperdicios alimentarios

Nos envían por correo-e esta interesante información sobre la cantidad de comida que desperdiciamos. Si pinchas en la imagen te aparecerá una guía que todos/as deberíamos seguir aunque solo sea para bien de nuestros bolsillos
Pincha en la imagen para más información
De cara a este Nadal, no que xa nos imos adentrando, queremos compartir con vós unha guía para a redución de desperdicios de alimentos no fogar que leva por nome “Coa comida non se xoga”. Con esta publicación queremos aportar o noso pequeno gran de area nese gran obxectivo que é a concienciación cidadá en torno á necesidade de aproveitar ao máximo as sobras de comidas e previr a xeración de residuos orgánicos. Para isto apelamos ao consumo responsable, á planificación das nosas compras, á necesidade de servir pequenas racións (sempre é mellor que os comensais repitan), de aproveitar os restos de alimentos en forma de novos menús, de procurar o correcto funcionamento do frigorífico e, por suposto, de manter en orde a despensa para evitar que certos produtos caduquen.

A triste realidade é que desperdiciamos un terzo da comida que adquirimos (os europeos arroxamos ao lixo 89 millóns de toneladas anuais de comida, das cales preto de 8 corresponden a España); un comportamento que non nos podemos permitir desde o punto de vista medioambiental, pero tampouco moral e económico.

Confiando en poder contar coa vosa axuda e apoio, recibide un cordial saúdo.

Atentamente,

Presidente

Luis Lamas Novo

No hay comentarios: